Mõnusalt mahlane ja pehme kringel.
Taignaks vajad:
500g nisujahu
100g võid, toasooja
1 muna
75 g suhkrut
1 tl soola
6g kuivpärmi
1,5dl piima
100g rosinaid
Kõigepealt pane rosinad sooja vette likku, ca 10 minutiks, siis vääna kuivaks ja haki peenemaks. Sega jahu, suhkur, sool ja pärm. Lisa toasoe või, muna ja hakitud rosinad, lisa ca 40 kraadini soojendatud piim ja sõtku tainast ca 8 minutit. Vormi tainas palliks, kata pealt jahuga, pane kausi peale puhas köögirätik ja ja tõsta sooja kohta kerkima. Taigen peaks kerkima kahekordseks.
Taigna kerkimise ajal teed täidise.
Täidiseks vajad :
4-5 õuna
2 -3 tl kaneeli
50 g suhkrut
60g võid
Koori, puhasta ja tükelda õunad väikesteks kuubikuteks, lisa suhkur ning kaneel ja sega.
Kui taigen on kerkinud, rulli see neljakandiliseks ja määri see üle pehme võiga, ca 60 g kulub võid. Seejärel laota ühtlaselt õuna-kaneeli segu ja seejärel jaga taigen mõttes kolmeks osaks. Tõsta mõlemad nö servmised osad keskmise osa peale ja näpi lahtine serv kokku. Seejärel võt terav nuga ja lõika saadud piklik tükk kolmeks. Keera ribade lõikeservad ülespoole ja suru need kergelt kokku, et oleks lihtsam taigent palmikuks punuda. Tõsta valmis punutud palmik küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta veel ca 30 minutiks sooja kohta kerkima. Enne ahjupanekut pintselda kindlasti kringel üle lahtiklopitud munaga.
Küpseta kringlit 200C juures ca 30 minutit.
Jahtunud kringlile võid peale teha kerge glasuuri, selleks vajad:
1,5dl tuhksuhkrut
3 tl vett
1 tl rapsiõli
Sega need komponendid kokku ja triibuta kringel üle.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar