26 veebruar 2012

Napoleon


Napoleoni tegin tõesti alles sel aastal esimest korda, selle tegemine on alati tundunud jube keeruline:) tegelikult ei olnud ja ilmselgelt teen seda veel, parim on see söömiseks muidugi järgneval päeval.
Algset retsepti tuunisin natuke endale meelepärasemaks.
Muidugi võib põhjaks kasutada poest ostetud lehttaigent ja seda väga õhukeseks rullides ja omale sobivad - kas kandilised või ümarad vormid - põhjad kenasti kuldpruuniks küpsetada.
Põhja ise tehes on vaja
250g võid
250g hapukoort
350g jahu
Toasoe või, hapukoor ja jahu tuleb korralikult kokku segada ja tunniks külma seisma panna. Jaga taigen kuueks - kaheksaks osaks ja rulli need ca 2 -3 mm paksuseks. Küpseta küpsetuspaberil igat kihti 190C juures ca 15 min ja jahuta korralikult.
Keedukreem kihtide vahele ei olnud ka väga keeruline valmistada.
Vaja läheb
1 l vahukoort ( kui soovid lahjemalt kreemi, kasuta kohvikoort või piima)
300g suhkrut
4 muna
4 spl jahu
paar tl vaniljesuhkrut
1 kihi vahele pane omale maitselt sobivat moosi - vaarika, kirsi või mustsõstra näiteks..
Vahukoor, sellest 800ml, tuleb lasta keema, aegajalt segades. Senikaua sega 200ml vahukoort jahu, suhkur, munad ja vaniljesuhkur teises kausis ja klopi ilusti kokku ühtlaseks massiks. Vala see pidevalt segades kuuma vahukoore hulka, kuni kreem muutub paksuks. Jahuta kreem, sellele võid maitseks lisada veel konjakit 1 spl täie või espressot 1 spl.
Aseta esimene kiht alusele ja kanna sellele jahtunud kreem, siis järgmine jne, ühe kihi vahele ära kreemi pane, vaid lisa sinna moos. Üks lehttaigna põhi purusta kõige viimasele kreemikihile peale kaunistuseks. Lase valmis koogil pisut külmas seista enne kui hakkad serveerima.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar