26 veebruar 2012

Pavlova


Pavlova on ideaalne suvekook, talvel on meil elu suhteliselt värske marja vaene ja tuleb kasutada külmutatud marju.
Jällegi võid tegelikult kasutada poest ostetud beseepõhja, ainuke, mis minuarust sobiv on, on Fazeri beseepõhi, müüakse Kaubamajas, aga neid on saadaval ka teistelt tootjatelt.
Ise põhja valmistades vajad
6 munavalget
200 g peensuhkrut
1 spl sidrunimahla
1 spl maisitärklist
Munavalged vahusta kõvaks vahuks, lisa lusikatäie haaval suhkur pidevalt vahustades, lõpus lisa 1 spl maisitärklist. Kõige lõpus lisa sidruni mahl ja liiguta kergelt lusikaga läbi. Jaota taigen kaheks osaks, kata ahjuplaat küpetuspaberiga ja määri taigen ühtlaselt ümara kujuga põhjaks, umbes 1,5 kuni 2 cm paksuseks, keskele tekita lusikaga kerge süvend, et hiljem oleks lihtsam kreemi kahe kihi vahele sokutada. Küpseta 160 C juures ca 30 min. Sama tee siis ka teise põhjaga. Iseenesest võid teha ka ainult ühe kõrgema põhja ja panna kõik maitsev selle ühe kihi peale, vähenda pisut vahukoore ja toorjuustu koguseid. Jahuta põhjad maha.
Kreemiks on vaja
300 ml vahukoort
300 ml toorjuustu
poole sidruni mahl
100 g suhkrut
vaniljesuhkrut
ca 400-500g marju, suvel kindlasti värsked, maasikad, mustsõstrad, punased sõstrad, mustikad, granaatõunaseemneid või mida iganes Sul käepärast on..
Vahusta vahukoor ca 60 g suhku ja vaniljesuhkruga, vahustatud koorest pool sega toasooja suhkru ja sidrunimahlaga toorjuustuga. Seda toorjuustukreemi pane esimese ja teise kihi vahele, lisa sinna ka marju. Teisele kihile pane ka alla kreemi ja kõige peale pane see teine pool vahustatud vahukoorest, mis enne kreemi tegemist alles jäi. Lisa mõnusasti marju, lase koogil pisut tõmmata enne serveerimist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar